Nieuwe Renault Scénic voor het eerst naar buiten

MPV krijgt trekjes van Espace

Renault Scénic spyshots
Renault Scénic spyshotsRenault Scénic spyshotsRenault Scénic spyshotsRenault Scénic spyshotsRenault Scénic spyshots
Renault is in rap tempo z'n modellengamma aan het vernieuwen. Volgend jaar lanceren de Fransen een nieuwe Scénic, een auto die we vandaag al ingepakt en wel voorbij zien komen.

Hoewel Renault z'n handen vol lijkt te hebben aan de nieuwe Mégane, diens grote broer Talisman en een zevenzits cross-over op basis van de Nissan X-Trail, is er altijd ruimte voor nóg een nieuw model. De Scénic, sinds 2009 op de markt, is aan een opvolger toe, en onze spionagefotograaf heeft hem in z'n definitieve gedaante voor de lens gekregen.

Het is niet de eerste keer dat we lucht krijgen van de nieuwe Scénic. We zagen hem eerder al als mule de benen strekken. De vierde generatie lijkt stukken boller te worden dan de huidige. We zien overduidelijk het nieuwe familiegezicht van Renault en vooral de zeer vlak liggende voorruit en de opgesplitste A-stijl - die enigszins aan de Citroën C4 Picasso doet denken - herkennen we van grote broer Espace. In tegenstelling tot de Espace lijkt de Scénic gewoon weer een MPV te worden.

Het is nog de vraag is of er aparte vijf- en zevenzitsversies verschijnen. Het ligt voor de hand dat de Scénic op het CMF-platform (Common Module Family) komt te staan waar ook de nieuwe Mégane gebruik van maakt. De nieuwe Nissan Qashqai heeft het CMF-platform al onder zich.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.