Nieuwe Range Rover Sport gesnapt

Evolutie

Spyshots Land Rover Range Rover Sport

Met geboortejaar 2013 is de Range Rover Sport bepaald geen groentje meer. Tijd voor vernieuwing. Op een verse set spionagefoto's is het broertje van de nieuwe Range Rover vanuit alle hoeken te zien.

Land Rover werkt niet alleen aan een nieuwe Range Rover, ook heeft het merk een nieuwe Range Rover Sport in de ontwikkelingskamers staan. Wat design betreft, lijkt die niet voor verrassingen te gaan zorgen. Op zijn beurt is ook dat geen verrassing. Land Rover gaat namelijk ook met het ontwerp van de nieuwe Range Rover behoudend te werk.

De nieuwe Range Rover Sport krijgt net als zijn voorganger een vlakker liggende achterruit dan zijn grote broer. Een ander verschil tussen het tweetal heeft betrekking op het aantal personen dat je kunt vervoeren. Waar de volwaardige Range Rover maximaal zeven inzittenden kan herbergen, houdt de Sport het aantal zitplaatsen beperkt tot vijf.

De nieuwe Range Rover Sport komt waarschijnlijk op de MLA-basis te staan. Dat nieuwe platform opent de poorten voor verdere elektrificatie. De huidige Range Rover Sport is er onder meer al als plug-in hybride. Een nieuwe stekkerhybride zit dan ook in het vat, al is het niet ondenkbaar dat er op termijn ook een volledig elektrische versie komt. We verwachten de jongste Range Rover Sport niet voor het eind van dit jaar op de markt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.