Nieuwe Range Rover in 1,6 miljoen smaken als SV

Personaliseren maar

Range Rover SV
Range Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SVRange Rover SV

De gloednieuwe Land Rover Range Rover is de configurator binnengewandeld en kan nu ook helemaal op persoonlijke smaak gebracht worden door Special Vehicle Operations.

Wanneer je een Land Rover Range Rover ziet rijden met een SV-badge erop, weet je dat je iets bijzonders voor je hebt. Dat is bij de nieuwe Range Rover niet anders. Wél anders is het SV-logo, dat oogt een stukje minimalistischer en meer '2D' dan we gewend zijn. De aanpak van Special Vehicle Operations blijft echter hetzelfde: uit een enorme waaier van mogelijkheden kun je je eigen Range Rover samenstellen en dan gaat SVO ermee aan de slag. Volgens Land Rover levert het keuzepallet in theorie 1,6 miljoen verschillende mogelijke configuraties op.

Je kunt helemaal op eigen inzicht je gang gaan met het samenstellen, maar er zijn ook enkele hoofdthema's om uit te kiezen, afhankelijk van welke kant je op wilt met je Range Rover. Zo is er 'SV Serenity' dat een luxe inborst heeft, waar 'SV Intrepid' wat subtielere wijzigingen behelst. Daarbinnen kun je je uitleven met allerlei speciale materialen en lakkleuren om je Range Rover mee aan te kleden.

Land Rover laat een tweetal Range Rovers zien die de SV-badge verdienen om te illustreren wat er mogelijk is. Allereerst is er het witte exemplaar dat je ook op bovenstaande foto al ziet. Die staat onder meer op speciale 23-inch lichtmetalen wielen, één van de dertien velgdesigns die exclusief bestemd zijn voor Range Rovers SV. Opvallend zijn de bronskleurige accenten op de carrosserie en in de grille, net als de two-tone kleurstelling van het interieur. In de lederen bekleding tref je een boorduurpatroon dat enkel voor SV's is en ook in de houtafwerking kunnen naar wens andere patronen zitten dan standaard. Het rode exemplaar laat een wat meer ingetogen aanpak zien (Intrepid) met onder meer een interieur in één kleur en aan de buitenkant vooral meer zwarte accenten dan gewoonlijk.

Vanaf begin 2022 kun je zelf helemaal losgaan met de SV-opties in de configurator van de nieuwe Range Rover en kijken wat voor prijs er onderaan de streep uit komt rollen.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.