Nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse naar LA

Toch geen CLE *Update: instrumentarium*

Nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse naar LA
Mercedes-Benz laat weten dat het de volledig nieuwe CLS-klasse presenteert tijdens de Los Angeles Auto Show.

Mercedes-Benz plaatst een teaserfoto op internet waarop de voorzijde van de nieuwe CLS-klasse te zien is. Het is opmerkelijk te noemen dat Mercedes-Benz de opvolger van de huidige CLS-klasse opnieuw die naam geeft. Enkele jaren geleden introduceerde het merk namelijk een nieuwe naamstrategie waarbij nagenoeg alle modellen werden verdeeld over de A-, C-, E- en S-families. De lettercombinatie GL is voorbehouden aan cross-overs, gevolgd door een letter van één van de genoemden klassen. De lettercombinatie CL wordt door Mercedes gebruikt voor vierdeurscoupés. Het lag in de lijn der verwachting dat de nieuwe CLS-klasse, gezien het feit dat zowel het huidige als het nieuwe model sterk op techniek van de E-klasse leunt, dus CLE-klasse zou gaan heten. Dat blijkt niet het geval.

De nieuwe CLS-klasse zal profiteren van een behoorlijke gewichtsreductie, de E-klasse slankte immers zo'n 100 kilo af bij zijn generatiewissel. De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan. Later deze maand hebben we alle details.

Update:

Ook het digitale instrumentarium van de nieuwe CLS-klasse is nu in beeld verschenen. Net als bij de E- en S-klasse (na de facelift) krijgt ook de nieuwe CLS het immens brede scherm mee. We zien veel rode accenten en op het display is Mercedes' onlangs gelanceerde Energizing Comfort-systeem in werking te zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.