'Nieuwe McLaren 750S is laatste zonder elektrohulp'

Doorontwikkeling van 720S, komt in april

McLaren 765LT

McLaren presenteert binnenkort de 750S, een doorontwikkeling van de 720S. Dat zegt een anonieme ingewijde tegen Automotive News Europe. De 750S zal de laatste McLaren zonder elektromotor zijn en krijgt, zoals de naam al suggereert, een 750 pk sterke versie van de bekende 4,0-V8 van het merk aan boord.

Voor de McLaren MP4-12C, de eerste McLaren sinds de legendarische F1, ontwikkelde het merk een 3,8-liter V8 met twee turbo's en een carbon tub, een monococquechassis van koolstofvezel. De auto's die de MP4 opvolgden - de 650S, 720S en diens Spider- en LT-varianten - maakten gebruik van min of meer hetzelfde chassis en een telkens verder doorontwikkelde versie van die achtcilinder, die op een gegeven moment groeide naar een cilinderinhoud van 4 liter. Nu lijkt McLaren een laatste slaatje uit het ontwikkelen van die twee hoofdingrediënten te willen slaan, door de boel nog een keer fijn te slijpen. Het resultaat is de 750S, aldus een ingewijde tegen Automotive News Europe, de laatste McLaren die het zonder elektromotor doet. De reeds verschenen Artura is het eerste serieproductiemodel mét.

De McLaren 750S krijgt elementen van zowel de gelimiteerde 765LT als van de 720S; laatstgenoemde ging overigens afgelopen maand uit productie. Zo extreem als de LT zal hij niet worden, al zegt de bron van Automotive News wel dat de auto 'agressiever' wordt dan de 720S. En die staat - zeker als het op acceleratievermogen aankomt - al bepaald niet bekend om zijn ingetogen aard. Hoe dan ook: McLaren gooit er gewoon nog even 30 pk bij op.

Gelijk als coupé en Spider

Het resultaat van de laatste doorontwikkeling van McLarens eerste hedendaagse chassis en motor wordt naar verwachting in april onthuld. Naar verluidt komen de coupé- en Spider-variant gelijktijdig op de markt, hoewel McLaren tot op heden altijd eerst de coupé introduceerde en pas later de Spider. We kunnen voor zowel binnen- als buitenzijde een nieuw ontwerp verwachten, maar daarvoor ligt evolutie meer in de lijn der verwachting dan revolutie. Wil je als klant je eigen sausje eroverheen gieten, dan hoef je daarvoor niet altijd meer naar McLaren Special Operations, de specifieke-wensen-tak van het merk. De anonieme bron geeft aan dat er voortaan altijd meer personalisatiemogelijkheden zullen zijn.

McLaren Artura

Verwacht een ontwerp dat zowel elementen van de 720S als van deze Artura kent.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.