Nieuwe Kia Soul voor het eerst in beeld

Bezieling intact

Spyshots Kia Soul
Kia werkt achter de coulissen hard aan vervanging van de huidige Soul. De nieuwe derde generatie van die vrolijke Koreaan is nu voor het eerst in camouflagekledij opgedoken.

Hyundai presenteerde onlangs een volledig nieuwe Veloster en ook Kia vernieuwt spoedig zijn sinds 2012 leverbare goedgemutste tweede generatie Soul. Die volledig nieuwe Soul is nu in beeld verschenen op een bevroren meer in Lapland, een populaire testlocatie.

De eerste generatie van Kia's Soul stond tussen 2009 en 2012 in de Nederlandse orderboeken. Waar die serie van de Daihatsu Materia-achtige Koreaan nog gewoon met reguliere benzine- en dieselmotoren te krijgen was, veranderde dat laatste bij de lancering van de sterk op de oer-Soul lijkende tweede generatie. Tussen 2012 en 2013 werd die namelijk alleen nog met een 1.6 GDI-benzineblok geleverd, al besloot Kia in 2013 om alleen nog de volledig elektrische Soul EV in ons land te leveren.

Deze nieuwe derde generatie Soul, die ongetwijfeld ook weer als EV verschijnt, blijft natuurlijk trouw aan het Soul-recept, iets wat wordt bevestigd door de bijna mini-MPV-achtige koets van deze hatchback. Mogelijkerwijs presenteert Kia de nieuwe Soul later dit jaar tijdens de Los Angeles Motor Show, al ligt een introductie tijdens de North American International Auto Show in januari volgend jaar net zo voor de hand.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum