Nieuwe Kia Rio officieel aangekondigd

Verse Kia debuteert in Parijs

Kia Rio
Kia heeft zojuist officieel aangekondigd dat de compleet nieuwe generatie van de Rio zijn debuut beleeft tijdens de Autosalon van Parijs. Vandaag krijgen we alvast een stel schetsen voorgeschoteld.

Op 29 september trekt Kia het doek van de vierde generatie van de Rio, een auto die we eerder al ingepakt voorbij zagen rijden.

Kia geeft aan dat de nieuwe Rio door designteams uit zowel Duitsland als het Amerikaanse Californië is getekend. We verwachten dat de B-segment in elk opzicht een maatje zal groeien, terwijl het gewicht zal afnemen. Wat design betreft slaat Kia geen compleet nieuwe weg in, al lijkt de nieuwe Rio iets scherper en stoerder getekend te zijn dan het huidige model.

In het eerste kwartaal van volgend jaar staat de nieuwe Rio in de Nederlandse showrooms. In totaal rijden in ons land 41.345 Rio's rond. Daarmee is het op de Picanto na het populairste model van Kia.

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.