Nieuwe Kia Rio in detail

Begin 2017 op de markt

Kia Rio
Kia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia Rio
Kia heeft de vierde generatie van de Rio gepresenteerd: ruimer en volwassener dan ooit!

Begin deze maand liet Kia de eerste beelden vrij van de compleet nieuwe Rio en gisteren waren we bij de onthulling van de Koreaanse B-segmenter. Nu hebben we ook alle informatie in geschreven woord!

De nieuwe vierde generatie Rio draagt in grote lijnen het basisontwerp van zijn voorganger, al is het geheel strakker op papier gezet. De auto groeit 1,5 centimeter in de lengte en is nu 4,07 meter lang. Ook in de breedte neemt de Rio iets toe, al is het slechts met een halve centimeter. Datzelfde geldt voor de wielbasis, die met 2,58 meter nu 1 centimeter langer is. De bagageruimte is met 37 liter gegroeid en er kan nu voor 325 liter aan spul meegebracht worden.

Op de motorenlijst komen we vier motoren tegen. Instappen kan met de 1,0-liter driecilinder turbomotor die 100 of 120 pk levert. Het blok kennen we al van zijn broer Hyundai i20. De 120 pk sterke variant beschikt over een handgeschakelde zesbak, terwijl je het in de instapversie met een vijfbak moet doen. Ook de 1,4-liter diesel is in twee smaken te krijgen: met 70 of met 90 pk. Het betreft in beide gevallen een viercilinder. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak.

Geen moderne auto zonder een uitgebreide lijst veiligheidssystemen. Kia stelt zaken als noodremassistentie, rijbaanhulp en voetgangerdetectie beschikbaar voor zijn jongste model. Prijzen volgen in een later stadium. In het eerste kwartaal van volgend jaar wordt de Rio geleverd. De nieuwe Rio is al te zien op de Salon van Parijs.

Video

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399
 

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.