Nieuwe Jaguar XJ wordt volledig elektrisch

Jaguar Land Rover investeert in Verenigd Koninkrijk

Jaguar Land Rover

In een tijd dat autofabrikanten als Honda het Verenigd Koninkrijk als productieland de rug toekeren, investeert Jaguar Land Rover juist in het thuisland. Het merk zet verder in op elektrificatie en doet daarbij een belangrijke mededeling over de nieuwe generatie XJ.

Vandaag rollen de laatste exemplaren van Jaguars vlaggenschip van de band in het Engelse Castle Bromwich. Lang bleef onzeker wat Jaguar met de XJ van plan was. Het model liep verkooptechnisch niet erg lekker en dus was een nieuwe XJ helemaal niet zo vanzelfsprekend. Vandaag meldt Jaguar Land Rover dat die nieuwe XJ er wel degelijk komt, maar niet op de manier zoals je de topsedan kent.

De nieuwe XJ wordt namelijk volledig elektrisch en wordt door hetzelfde team ontwikkeld dat ook verantwoordelijk is voor de i-Pace. De net als de laatste generatie XJ in Castle Bromwich te bouwen toplimo is niet de enige geëlektrificeerde auto die het bedrijf op de agenda heeft staan. Vanaf 2020 moet van elke Land Rover en Jaguar een geëlektrificeerde versie beschikbaar zijn. Let wel, het gaat hier dus niet in alle gevallen om volledig elektrische versies, ook hybriden, plug-in hybriden en auto's met een mild-hybrid aandrijflijn vallen hieronder.

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.