Nieuwe instapversie Tesla Model S

Geknepen 75 en 75D als 60 en 60D

Tesla Model S facelift
Tesla wil dolgraag de verkopen van de Model S aanjagen. Om de klant naar de showrooms te trekken heeft het merk nieuwe basisversies gepresenteerd. Voor de twijfelaar.

De nieuwe Model S'en die Tesla aan het gamma toegevoegd krijgen de namen 60 of 60D op zich gedrukt. De versies komen onder de 70 en 70D in de prijslijst te staan.

In feite gaat het net als bij de 70 en 70D om een 75 of 75D - afhankelijk van de gekozen versie - met een door software 'verborgen' accucappaciteit. Wie later toch spijt krijgt van zijn aankoop, hoeft zijn Model S niet direct te koop aan te bieden. Middels een betaalde over-the-air-update is de volledige kracht van de batterij te benutten, waarmee de Model S weer op het niveau van de 75/75D belandt. Het bereik van de 60 en 60D ligt op zo'n 340 kilometer.

In de Verenigde Staten gaat de upgrade 9.000 dollar kosten, omgerekend zo'n 7.900 euro. Uiteraard zijn ook de nieuwe 60-versies voorzien van het opgefriste uiterlijk dat Tesla onlangs voor zijn Model S presenteerde. Nederlandse prijzen volgen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.