Nieuwe Evo van Mitsubishi: i-MiEV voor Pikes Peak

Mitsubishi i-MiEV Evolution
Aandrijving door middel van elektrotechniek raakt steeds meer geïntegreerd in de autosport. Zo doet Mitsubishi mee aan de Pikes Peak-heuvelklim met deze gemodificeerde i-MiEV, de Evolution.

De Lancer Evolution mag dan helaas niet meer leverbaar zijn in ons land, Mitsubishi is de naam Evolution zeker nog niet vergeten. Die plakt het Japanse merk namelijk op de auto waarmee ze de fameuze Pikes Peak in Colorado dit jaar willen bedwingen: de i-MiEV Evolution.

Deze raceauto deelt onder andere de gebruikte elektromotoren en accu's met z'n broertje voor de straat. Eén motor voorin en twee achterin leveren bij elkaar 240 kW (zo'n 327 pk). De aandrijving gaat in het geval van de Evolution echter naar alle vier de wielen, in plaats van alleen de achterste twee. Ook is de body is duidelijk aangepast voor meer aerodynamische grip. Volgens Mitsubishi zal men de technische knowhow, die opgedaan wordt bij het ontwikkelen van deze elektrische racer, ook gebruiken op toekomstige elektrische productiemodellen.

Mitsubishi zet twee van deze race-i-MiEVs in tijdens de aankomende Pikes Peak-heuvelklim, bestuurd door Hiroshi Masuoka (de eerste Japanner die meermaals achter elkaar de Dakar Rally wist te winnen) en Beccy Gordon, de zus van Indycar- en Dakar-piloot Robby Gordon. Op 8 juli aanstaande wordt het betreffende evenement gehouden.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.