'Nieuwe Europese Ford op komst'

Braziliaanse Ka mogelijk klaar voor Europa

Eerste rijtest nieuwe Ford Ka
Ford heeft aangekondigd een nieuw model voor de Europese markt mee te brengen naar het Mobile World Congress, dat over twee weken plaatsvindt in Barcelona.

Ford deed de aankondiging in een bericht over het Mobile World Congress in Barcelona, 's werelds grootste 'mobile event' met bijna 95.000 bezoekers uit zo'n 200 landen. Tijdens het congres, dat duurt van 22 tot 25 februari, zal Ford zijn nieuwste snufjes op het gebied van mobiliteit en connectiviteit laten zien.

Interessant natuurlijk, maar onze aandacht gaat vooral uit naar de zinsnede 'een nieuw voertuig voor Europa'. Ford houdt de lippen nog stijf op elkaar over welke auto het gaat. Met gepaste voorzichtigheid zetten wij in op de komst van de 'Novo' Ka naar Europa. In juni 2014 kregen we de productieversie van deze oorspronkelijk voor de groeimarkten bestemde Ka te zien.

Tot tweemaal toe zagen we de Ka in Europa testkilometers maken en vanaf het begin werd uitgesloten noch bevestigd dat de auto naar ons deel van de wereld zou komen. Eerder stelde Ford wel dat we de auto niet moeten zien als de opvolger van 'onze Ka'. We hebben al in Brazilië met de auto kunnen rijden. Die rijtest lees je hier.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.