Nieuwe Europese Daihatsu komt snel en heet Charade

Daihatsu Charade
We hoorden al tijdens het schrijven van ons artikel over het verdwijnen van Daihatsu uit Europa over de plannen om op de valreep nog een nieuw model te lanceren. We hebben nieuws: dat komt al snel en Daihatsu stoft een bekend label voor de auto af. De afbeelding hier is het eerste officiële teken van leven van de Charade.
De nieuwe Daihatsu gaat Charade heten. De nieuweling is feitelijk een Toyota Yaris van de huidige generatie, maar dan dus met het Daihatsu-label. De Charade komt in ons land alleen beschikbaar met de bekende 1,3-liter viercilinder met 100 pk. De kopers hebben wel de keuze uit een handbak en een MMT-transmissie.
Frank van Noort, woordvoerder van Daihatsu Nederland, bevestigt het nieuws: "We krijgen inderdaad een Charade in ons gamma. We presenteren 'm in de tweede helft van maart en niet lang daarna kunnen klanten de auto bestellen. Zodoende krijgen we een extra auto met 1,3-liter benzinemotor in de prijslijsten." Dat was één van de belangrijkste modellen uit de geschiedenis van het Japanse merk (foto's 2 en 3). De meest fameuze Charade was toch wel de 101 pk sterke Gtti met turbomotor (foto 3).

Lezersreacties (76) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.