Nieuwe Citroën C3 op 29 juni

Double chevron warmt op voor onthulling

Nieuwe Citroën C3 op 29 juni
Citroën heeft een nieuwe stap gezet in de teasercampagne voor de nieuwe C3. Vandaag kunnen we melden dat een nieuwe generatie op 29 juni wordt gepresenteerd.

Dat blijkt uit een video die het Franse merk vandaag heeft gelanceerd. In de video zien we beelden die afkomstig zouden moeten zijn van de ontwerpafdeling van Citroën. Tussendoor zien we nog een digitaal stuk van de C4 Cactus voorbijkomen.

Al in april liet Citroën de eerste beelden van de nieuwe C3 zien, destijds was de auto verpakt als rallybeest. Kort geleden wist onze spionagefotograaf foto's van de meer gebruikelijke versie van de C3 te maken. Toen werd opnieuw duidelijk dat Citroën de wat hoge koets van de huidige C3 vervangt voor een lager exemplaar. Uiteraard zal de C3 over het nieuwe Citroën-front komen te beschikken.

Zijn technische basis deelt de C3 met de 208 van concerngenoot PSA. Onderhuids dus het PF1-platform, wat betekent dat we een reeks bekende benzine- en dieselmotoren op de bestellijst tegen gaan komen. Op termijn verschijnt ook een ruimtelijke C3 Picasso.

De huidige C3 verscheen in 2009 op de markt en werd in 2013 subtiel gefacelift. Van alle twee de generaties C3 heeft Citroën sinds 2002 in Nederland totaal 61.175 exemplaren weten te verkopen.

Video

PRIVATE LEASE Citroën C3

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 370
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.