Nieuwe BMW 2-serie Coupé strekt de benen

Trouw

Spyshots BMW 2-serie Coupé
Spyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie CoupéSpyshots BMW 2-serie Coupé

BMW heeft sinds kort de 2-serie Gran Coupé in zijn gamma en werkt achter de schermen hard aan een volledig nieuwe 2-serie Tourer. Die modellen krijgen op termijn gezelschap van een volledig nieuwe 2-serie Coupé, die tijdens testwerk op de Nürburgring Nordschleife is gesnapt!

BMW's huidige 2-serie Coupé vindt opvolging in een volledig nieuwe generatie die vasthoudt aan het bekende recept. Dat betekent dat de nieuwe 2-serie Coupé, in tegenstelling tot nieuwe en komende familieleden als de 2-serie Gran Coupé en 2-serie Tourer, geen voorwielaandrijver wordt. Hij krijgt gewoon weer achterwielaandrijving! De 2-serie Gran Coupé en 2-serie Tourer maken net als de 1-serie gebruik van het voor voorwielaandrijvers ontwikkelde UKL-platform, een basis die dus níet onder de nieuwe 2-serie Coupé komt. Het is goed mogelijk dat BMW voor de nieuwe Coupé het CLAR-platform uit de kast trekt, de basis die het merk onder meer toepast onder de nieuw 3-serie. Goed nieuws voor de liefhebber!

Niet alleen blijft BMW voor de nieuwe 2-serie Coupé trouw aan de opzet van het huidige model, ook wat vormgeving betreft staat de nieuwe 2-serie Coupé zo te zien niet ver af van het model dat je nu nog bij BMW kunt bestellen. Op deze nieuwe spionagefoto's is goed te zien dat ook de nieuwe 2-serie Coupé een relatief lange neus en een vrij kort achterste krijgt. Wie niet zo gecharmeerd is van de grote grille die BMW op de nieuwe 4-serie en op de aanstaande M3 en M4 plakt, hoeft de 2-serie Coupé zo te zien niet van zijn shortlist te schrappen.

BMW levert de nieuwe 2-serie Coupé straks ongetwijfeld weer met een uitgebreide reeks aandrijflijnen. Het motorenaanbod zal relatief bescheiden viercilinder benzine-en dieselmachines omvatten, maar krijgt op termijn zeer waarschijnlijk ook weer een heftige M2-variant die zo'n 400 pk aan achterwielpret gaat leveren. Het is niet ondenkbaar dat BMW van die nieuwe M2 (net als van de komende M3 en M4) naast een achterwielaangedreven variant ook een versie met xDrive-vierwielaandrijving gaat voeren. Het gat tussen de reguliere benzineversies en de machtige M2 wordt opgevuld door een nieuw M Performance-model, mogelijk de M240i die zo'n 340 pk moet leveren. We verwachten de nieuwe 2-serie Coupé rond het voorjaar van 2021 op de markt. Nog even geduld dus.

PRIVATE LEASE BMW 2-serie

Alphabet
BMW 218i Gran Coupé Business Edition (4D/7A)
€ 799
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.