Nieuwe Audi S8 is vierdeurs Gallardo

Nieuwe Audi S8 is vierdeurs Gallardo
Nieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs GallardoNieuwe Audi S8 is vierdeurs Gallardo
Audi presenteert de nieuwe S8. Het sportieve vlaggenschip van Audi is voortaan voorzien van de V10-motor die ook in de Lamborghini Gallardo te vinden is.
Audi presenteert de nieuwe S8. Het sportieve vlaggenschip van Audi is voortaan voorzien van de V10-motor die ook in de Lamborghini Gallardo te vinden is.
Rond de helft van 2006 worden de eerste S8'en aan klanten afgeleverd. Voorheen was de snelle versie van de A8 voorzien van een 360 pk sterke V8. Nu krijgt de S8 een flinke opwaardering met een 5,2-liter V10-motor die direct is afgeleid van de krachtbron van de Lamborghini Gallardo. In de auto levert de motor 450 pk en een maximaal koppel van 540 Nm dat bij 3.500 toeren per minuut vrijkomt. De limousine gaat er in 5,1 seconden mee van 0 naar 100 en de topsnelheid is netjes begrensd op 250 km/u. Standaard is de auto voorzien van een zestraps Tiptronic-transmissie.

Audi heeft bewust gekozen voor een V10 en niet voor een V12. "Tiencilinders zijn compacter en lichter en hebben een veel sportievere inborst dan twaalfcilinders. Omdat de motor uit minder componenten bestaat, is er minder interne frictie." De motor van de S8 weegt 220 kilo; volgens Audi is dat twintig kilo minder dan motoren van de concurrentie.

De nieuwe Audi S8 weegt 1.940 kilo. Dit betekent dat elke pk 4,31 kilo Audi hoeft voort te bewegen; een waarde die we ook bij sportauto's tegenkomen. Ook het verbruik van de S8 blijft volgens zijn fabrikant binnen de perken. Audi geeft een gemiddelde op van 1:7,2. De S8 is voorzien van 20 inch wielen; de remschijven hebben aan de voorzijde een diameter van 385 millimeter en aan de achterzijde 335 millimeter. Keramische remschijven zijn een optie, net als op de W12-versie, die overigens ook 450 pk levert.

De S8 is in de eerste plaats te herkennen aan de verchroomde lamellen in de grille. Ook zijn er verschillende emblemen op het koetswerk, zijn de deurgrepen en de spiegelbehuizing verchroomd, is er een bescheiden spoiler op de achterklep en zijn er vier ovalen uitlaten. Tot slot is de S8 als enige variant in de A8-reeks te bestellen in de kleur Daytona Grey.

PRIVATE LEASE Audi A8

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.