Nieuwe Alfa Spider en Mazda MX-5 definitief

Alfa Romeo - Mazda
Het hing al even in de lucht en nu is de kogel definitief door de kerk: Alfa Romeo en Mazda gaan gezamenlijk hun nieuwe roadsters ontwikkelen en bouwen. De nieuwe Spider en MX-5 moeten in 2015 het levenslicht zien.

Het had raar moeten lopen wilde de in mei aangekondigde deal tussen Mazda en Alfa Romeo niet doorgaan maar niets is nu eenmaal definitief totdat de handtekeningen onder een overeenkomst zijn opgedroogd. Dat is nu het geval en dus kan alles in gang worden gezet om de productielijnen in Hiroshima klaar te maken voor de productie van de nieuwe Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider. In 2015 moeten de eerste exemplaren in de Japanse stad van de band gaan lopen.

Mazda en Alfa Romeo gaan onderhuids veel componenten voor hun roadsters delen maar de auto's krijgen een eigen koetswerk en ook eigen motoren. Uiteraard krijgen ze achterwielaandrijving, al is dat in het geval van de MX-5 logischer dan bij de Spider, die in z'n laatste verschijning een voorwielaandrijver was.

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.