Nieuwe Alfa 166 krijgt Maserati-broertje

Alfa 166
Volgens geruchten krijgt de opvolger van de Alfa 166 een broertje met de merknaam Maserati.
Volgens geruchten krijgt de opvolger van de Alfa 166 een broertje met de merknaam Maserati.
Het nieuwe model van Maserati, die een flinke maat kleiner zal zijn dan de Quattroporte, deelt zaken als bodemplaat en wielophanging met de Alfa 169, de opvolger van de 166. Naar verwachting zal de Maserati zijn voorzien van een V8-motor die door de Italianen zelf wordt ontwikkeld. Geruchten dat de Italiaanse merken mogelijk gebruik gaan maken van de Northstar V8 van General Motors, kunnen worden ontkracht. Volgens de overeenkomsten van Fiat met GM is dat niet mogelijk.  

Of de Maserati ook zal zijn voorzien van een dieselmotor is nog niet duidelijk, maar er wordt nagedacht over een variant van de vijfcilinder 2,4-liter motor van Alfa Romeo. Die zou (veel) meer dan 200 pk moeten gaan leveren.

Over de vormen van de Alfa 169 en de nieuwe Maserati is nog weinig duidelijk. Het lijkt waarschijnlijk dat de conventionele sedanvorm gaat verdwijnen en er een Mercedes CLS-achtig koetswerk voor in de plaats komt.   Geïnteresseerden in de kleine Maserati hebben nog de tijd om te sparen. Het nieuwe model wordt niet voor 2008 verwacht.