Na 6 en 3 komt 2: Mazda Hazumi Concept

Mazda Hazumi concept
Na de introductie van de 6 en 3 komt de introductie van een Mazda2 met het nieuwe designsausje van de Japanners steeds dichterbij. Deze Hazumi-concept geeft al heel veel weg van hoe die B-segmenter eruit gaat zien.

Het is overduidelijk dat de Hazumi dezelfde weg bewandelt als zijn grotere familieleden eerder deden. Eerlijk is eerlijk: de Kodo-designtaal die de Japanners sinds de CX-5 hanteren past prima bij het B-segmentertje. De auto ziet er met zijn wulpse spatborden lekker gedrongen uit, terwijl de koplampen in combinatie met de grote grille voor een stoer front zorgen.

De zijramen hebben ongeveer dezelfde vorm als bij de Mazda3, al lijkt de taillelijn nog iets sterker op te lopen. Aan de achterzijde is de gelijkenis met de huidige 2 nog het meest te zien, al heeft ook hier duidelijk een vernieuwingsslag plaatsgevonden.

Dit zijn nog niet de officiële beelden van de Hazumi, maar ze laten ook niets aan duidelijkheid te wensen over. De verwachting is dat de Mazda 2 slechts op detailniveau zal afwijken van deze concept-car. Denk de grote glimwielen, futuristische spiegels en opvallende uitlaat weg en hier staat gewoon de nieuwe 2.

Aan de binnenzijde zullen de wijzigingen waarschijnlijk iets rigoreuzer zijn: de Hazumi-cockpit is wel erg futuristisch. Ook in dit geval volgen verdere (technische) details waarschijnlijk snel: uiteraard staat de Hazumi Concept op de Autosalon van Genève.

PRIVATE LEASE Mazda 2

Mazda
Mazda 2 Hybrid Pure (5D/CVT)
€ 429
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum