Musk: 'Elke week tot 10.000 Tesla's uit Duitsland'

Europese Models Y met Chinese accu's

Tesla Model 3

Tesla heeft in Berlijn een zogenoemde Gigafactory gebouwd waar nog altijd geen enkele auto wordt geproduceerd. Daar komt in november waarschijnlijk verandering in. Topman Elon Musk hoopt er op termijn elke week zo'n 10.000 auto's te kunnen bouwen.

Door juridisch getouwtrek tussen Tesla en milieuorganisaties heeft vooralsnog geen enkele voor de Europese markt bestemde Model Y in Tesla's Duitse Gigafactory het levenslicht gezien. Automotive News schrijft dat topman Elon Musk binnen enkele weken volledig groen licht hoopt te hebben om auto's in de fabriek te bouwen. Dat zou betekenen dat 'Gigafactory Berlijn' waarschijnlijk in november zijn poorten officieel opent. Elon Musk zegt dat er aanvankelijk wekelijks zo'n 5.000 auto's de fabriekspoorten verlaten, al zegt Musk te hopen dat dat er uiteindelijk zo'n 10.000 zijn.

Tesla gaat in Berlijn de voor de Europese markt bestemde Model Y produceren. Tot Tesla zijn eigen batterijfabriek in Duitsland opent, haalt het merk volgens Musk de benodigde batterijen voor de te bouwen Models Y waarschijnlijk uit China. De eerste in Europa geleverde exemplaren van de Tesla Model Y zijn dus geen in Duitsland geproduceerde exemplaren, maar zijn uit China afkomstig.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (141) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.