Morgan komt met nieuwe 3 Wheeler

Met driecilinder van Ford. Straks ook als EV?

Morgan 3 Wheeler

Morgan heeft de 3 Wheeler inmiddels uitgezwaaid, maar liefhebbers van even oncomfortabel als historisch verantwoord stuitergenot kunnen opgelucht ademhalen: Morgan komt gewoon met een nieuwe 3 Wheeler!

In november 2020 kuste Morgan de 3 Wheeler met een speciale editie vaarwel. De eigenwijze driewieler met tussen de voorwielen gehangen V2-motorfietsmotor hoeft het niet lang zonder opvolger te doen. Morgan bevestigt namelijk dat het testwerk met de nieuwe 3 Wheeler al in volle gang is en stuurt als bewijs daarvan een stel foto's de wereld in.

De nieuwe 3 Wheeler breekt op een belangrijk vlak met zijn voorganger. De V2-motorfietsmotor wordt namelijk ingeruild voor een atmosferische driecilinder die afkomstig is van de planken van Ford. Morgan kan dat helemaal goedpraten. Hoewel de nieuwste MorgansBMW-machines onder de kap hebben, zijn Ford-motoren oudere generaties helemaal niet vreemd. Hoewel Morgan verder niet bepaald scheutig is met informatie, zegt het merk wel dat de jongste generatie een volledig nieuw 'design' heeft. Het zou overigens goed kunnen dat de nieuwe 3 Wheeler helemaal niet '3 Wheeler' gaat heten. Volgens Morgan staat de modelnaam namelijk nog niet vast.

Ook interessant: Morgan meldt specifiek dat de nieuwe 3 Wheeler direct bij zijn introductie leverbaar is met een verbrandingsmotor. Dat zou zomaar een kleine hint kunnen zijn dat er op termijn een elektrische variant komt. Ook de vorige 3 Wheeler zou als EV op de markt komen, maar zover is het nooit gekomen.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.