Morgan Super 3: €23.000 per wiel

Direct te bestellen

Morgan Super 3
Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3Morgan Super 3

Morgan heeft de Nederlandse prijs vrijgegeven van misschien wel zijn meest eigenzinnige model. We hebben het natuurlijk over de driewielige Super 3, een splinternieuw pretmachientje dat fors goedkoper is dan zijn voorganger.

Eerder dit jaar presenteerde Morgan de opvolger van de 3 Wheeler. Die nu Super 3 geheten Morgan volgt in grote lijnen het concept van zijn voorganger, maar doet toch een hoop anders. De Super 3 heeft de 2,0 liter V-twin die vooraan tussen de voorwielen hing namelijk ingewisseld voor een veel modernere compacte turbomotor. Om precies te zijn een 1.5-driecilinder EcoBoost-machine van Ford, die 118 pk en 150 Nm via een van Mazda afkomstige handbak naar het enkele achterwiel stuurt. De Super 3 heeft een Nederlandse vanafprijs van €68.499 en is per direct te bestellen bij Louwman Exclusive in Utrecht.

Morgan Super 3

Morgan Super 3

De Morgan Super 3 weegt slechts 635 kilo en is in staat om in zo'n 7 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h te accelereren. Zijn topsnelheid: 209 km/h. De Super 3 is met zijn lengte van 3,58 meter bijna 40 centimeter langer dan zijn voorganger. Nog een groot verschil met de vorige: de Super 3 is gebouwd rond een monocoque en is daarmee zelfs de eerste Morgan met een dergelijke basis. Hier lees je meer over de nieuwe Morgan Super 3.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.