Morgan brengt extra snelle Plus 4 naar Genève

Morgan Plus 4
Het traditionele Britse merk Morgan is voornemens een extra snelle versie van z'n Plus 4 naar de salon van Genève te sturen. Sterker nog, het moet de snelste Plus 4 zijn die ooit de werkplaats van Morgan heeft verlaten.

Instappen kan bij Morgan in de tamelijk bizarre 3 Wheeler. Wie liever wat stabieler over het asfalt schuift, kan de 4/4 bestellen. Onder de kap ligt een viercilinder Ford Sigma-blok dat er 110 pk en 131 Nm aan koppel uit perst, goed voor een top van 185 km/h.

Een trede hoger op de Morgan-ladder komen we de Plus 4 tegen. Vergeleken met de 4/4 zijn zowel de banden als de carrosserie een slagje breder, maar het grootste verschil vinden we in de neus. Hier ligt eveneens een viercilinder, maar dan een 2,0-liter Duratec-blok van Ford. De Plus 4 levert 145 pk en 187 Nm, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 7,5 seconden en een topsnelheid van 189 km/h.

Van dit laatste model wil Morgan volgens het Britse AutoCar een extra snelle versie op de markt brengen. Of het een aparte uitvoering van de Plus 4 wordt of dat-ie de huidige vervangt, is nog niet bekend.

We verwachten niet dat Morgan richting de 250 pk gaat voor z'n Plus 4. Zoals z'n naam al aangeeft, móet er weer een vierpitter in komen te liggen. Z'n grotere broer Roadster heeft een 280 pk sterke V6 onder de kap liggen. Wie liever een V8 wenst, kan kiezen voor de Plus 8 of de Aero/Aero Supersport.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum