Mogelijke samenwerking BMW en Hyundai

BMW M550d xDrive
Anonieme bronnen melden aan persbureau Reuters dat BMW en Hyundai in gesprek zijn over een samenwerking in de ontwikkeling van automotoren.

BMW en Hyundai zijn volgens meerdere anonieme bronnen in gesprek over een mogelijke samenwerking. Het zou gaan om een 'veelomvattende samenwerking' waaronder de ontwikkeling van motoren. "De gesprekken bevinden zich in een vroeg stadium", aldus een anonieme bron tegen Reuters. Zowel BMW als Hyundai ontkennen deze gesprekken.

Het Duitse Automobil Production wist eerder te melden dat BMW het Zuid Koreaanse Hyundai met één tot twee miljard euro zou bijstaan voor het ontwikkelen van een nieuwe motorenfamilie. BMW zelf heeft in maart aangegeven bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe serie drie-, vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren.

Hyundai zou hiermee de vierde samenwerkingspartner van het merk worden. BMW werkt momenteel al samen met PSA (Peugeot en Citroen), Toyota, Daimler (Mercedes Benz) en is in onderhandeling met General Motors.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (68) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.