‘Moederbedrijf Jaguar Land Rover noteert diep rode cijfers’

Hoelang gaat dat nog goed?

Land Rover Range Rover en Range Rover Sport 2021

Het is ondertussen geen geheim meer dat de coronacrisis nogal huishoudt in de automarkt. Hierdoor wordt het ene merk harder geraakt dan het ander. Jaguar Land Rover is één van de merken die de hardste klappen ontvangen, getuige de nieuwe kwartaalcijfers van moederbedrijf Tata.

Na een slecht vierde kwartaal van het vorige boekjaar, opent Tata Motors het nieuwe boekjaar niet bepaald beter. Het eerste kwartaal, dat op 30 juni werd afgesloten, gaat te boek met een verlies van 84,38 miljard roepie. Dat is omgerekend €950 miljoen. Een jaar eerder, toen ook al rode cijfers werden behaald, ging het nog om iets minder dan de helft van dit verlies. Dat blijkt uit berichtgeving van persbureau Reuters.

Tata Motors verkeert in zwaar weer doordat Covid-19 veel invloed heeft op markten waar die voor Tata belangrijk zijn. Zo zakt de verkoop van het modellen uit de Jaguar Land Rover-groep in het eerste kwartaal van dit boekjaar met maar liefst 42 procent in. Eerder is al aangekondigd dat JLR om deze reden banen moet schrappen.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.