Mitsubishi presenteert vernieuwde Delica D:5

Heftige snuit

Mitsubishi Delica D:5
Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5Mitsubishi Delica D:5

Mitsubishi presenteerde onlangs een grondig gefacelift L200/Triton. De pick-up kreeg een heftige versie van Mitsubishi's 'Dynamic Shield'-front aangemeten en in het thuisland past het merk dezelfde receptuur nu toe op de Delica D:5.

In Japan verkoopt Mitsubishi diverse modellen onder de Delica-noemer. Met de Delica D:3 heeft het merk er een gerebadgete Nissan NV200 in de showrooms staan en de Delica D:2 is in feite niets meer dan een alleen in Japan leverbare Suzuki Solio met Mitsubishi-beeldmerken. Dan is er de Delica D:5, een auto die sinds 2007 in het Japanse Nagoya van de band loopt en die je kunt zien als een combinatie van een SUV en een MPV. Een echte cross-over dus. De auto is in theorie de opvolger van de Space Gear die tussen 1995 en 1998 ook in Nederland werd verkocht, maar die in het thuisland nog tot 2007 door mocht. Inmiddels is de Delica D:5 zo'n 11 jaar oud, maar tijd voor een volledig model is het blijkbaar nog niet. Mitsubishi legt de 4,73 meter lange achtzitter op de snijtafel, en dat heeft heftige gevolgen.

De Delica D:5, die naast in Japan ook in landen als Indonsië en Taiwan wordt verkocht, krijgt een zeer hoge, stompe neus waarin we designkenmerken van auto's als de Outlander en de onlangs vernieuwde L200/Triton in herkennen. Ook aan de achterkant zijn aanpassingen waar te nemen, al zijn deze minder groot dan aan de voorkant. Mitsubishi monteert een nieuwe achterklep en nieuwe verlichting, verlichting waarin - net als bij de vernieuwde L200 - een verticale 'kronkel' is aangebracht. Mitsubishi geeft de auto een volledig nieuw dashboard met een nu 'losstaand' infotainmentdisplay.

De auto krijgt een nieuwe 2,2-liter grote dieselmotor die 173 pk en 392 Nm opwekt. Het bok is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Het vermogen gaat, afhankelijk van de gekozen stand, naar alle vier de wielen of alleen naar de voorste exemplaren. De pre-faceliftversie is ook met benzinemotoren te krijgen. Of die terugkeren, is nog de vraag.Mitsubishi levert de auto straks ook als - jawel - Urban Warrior. Die versie is met spoilers volgehangen.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.