Mitsubishi Outlander PHEV pas in 2015 naar VS

Mitsubishi Outlander PHEV
Bij ons is de Mitsubishi Outlander PHEV niet meer uit het straatbeeld weg te denken, maar in de Verenigde Staten liggen de kaarten er iets anders voor: daar is de introductie van de plug-inhybride inmiddels uitgesteld tot 2015.

Terwijl er in Nederland al bijna 12.000 orders voor Mitsubishi's plug-inhybride zijn binnengekomen en een aanzienlijk deel daarvan ook al is afgeleverd, wachten de Amerikanen met smart op de stekker-SUV. Als oorzaak voor het uitstelgedrag wordt de accuproductie genoemd, meldt Automotive News. De leverancier van de batterijen kan de vraag ondanks het herhaaldelijk opvoeren van de productie simpelweg niet aan.

Tot het begin van de herfst kreeg Mitsubishi 2.000 accupakketten per maand geleverd voor de PHEV, inmiddels is dat verdubbeld. Volgens de planning gaat de groei gestaag door, en moeten er vanaf april maandelijks 5.000 accupakketten van de band rollen. Hoewel de auto in de Verenigde Staten naar verwachting niet zo'n ongekend succes wordt als bij ons, kijken ook de Amerikanen naar de auto uit: diesel is er nog altijd niet populair, en dan vormt de plug-inhybride – zeker in de populaire SUV-vorm – een waardig alternatief voor zuinige rijders.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum