Mitsubishi Mirage volgt Colt op

Mitsubishi Mirage
Mitsubishi toont op de Tokyo Motor Show deze nieuwe Mirage. In Europa komt die begin 2013 op de markt als de opvolger van de Colt.

Mitsubishi heeft zijn nieuwe compacte auto klaar. De voorbode was de Global Small Car, die enige tijd geleden als studiemodel werd getoond. Het eindresultaat is deze Mirage, die aan het einde van de maand zijn première beleeft op de Tokyo Motor Show. Zoals de naam van het studiemodel al doet vermoeden, wordt de auto rond de hele wereld verkocht. De auto wordt gebouwd in Thailand.

De Mirage is aan het begin van 2013 de opvolger van de Colt, waarvan de productie bij Nedcar in Limburg aan het einde van volgend jaar stopt. Voor het nieuwe model komt de naam Colt, die al wordt gevoerd sinds 1962, te vervallen. Mitsubishi ziet het nieuwe model als een 'geheel ander concept' en daar past een nieuwe naam bij. Of de naam Mirage het ook redt in Europa is nog even de vraag. De Japanners wilden al eerder die naam invoeren, maar die bleek al geclaimd door een ander bedrijf.

Over het motorenaanbod is nog niets bekend. In elk geval wordt de auto gebouwd met een nieuwe 1,0-liter driecilinder, die wanneer hij is gekoppeld aan een CVT-automaat voor de Japanse normen een verbruik haalt van slechts 3,33 liter op 100 km. Grote kans dat die ook zijn weg naar Europa weet te vinden. Daarnaast wordt er een elektrische versie ontwikkeld. Waarschijnlijk zien de daar op de Autosalon van Genève, komende maart, het resultaat van.

De Mirage wordt onthuld als vijfdeurs en naar verwachting komt er ook nog een driedeurs versie. De auto is 3,71 meter lang, 1,66 meter breed en 1,49 meter hoog. Daarmee is hij flink kleiner dan de Colt die zeventien centimeter langer is en zes centimeter hoger.

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.