Mitsubishi Eclipse wellicht naar Europa

Mitsubishi Eclipse
Mitsubishi overweegt de nieuwe Eclipse naar Europa te halen. De reacties van de Europeanen op het model, dat is bedoeld voor de Amerikaanse markt, zijn zo enthousiast dat Mitsubishi misschien brood ziet in een Europese versie van de sportauto.

Mitsubishi overweegt de nieuwe Eclipse naar Europa te halen. De reacties van de Europeanen op het model, dat is bedoeld voor de Amerikaanse markt, zijn zo enthousiast dat Mitsubishi misschien brood ziet in een Europese versie van de sportauto.

De Mitsubishi Eclipse wordt in de VS verkocht als coupé en cabriolet. De auto is eerder dit jaar onthuld op de Detroit Auto Show. Daar werd gezegd dat de auto louter voor de VS is bedoeld. Nu er zo veel enthousiaste reacties uit Europa komen, wordt daar door Mitsubishi aan getwijfeld. Zo bleek uit een poll onder bezoekers van Autoweek.nl dat 75,4 procent van de respondenten positief staat tegenover een Europese carrière voor de Eclipse.
Aan de overkant van de oceaan wordt de Eclipse in het najaar leverbaar met een 2,4-liter 4-cilinder met 165 pk en een 3,8-liter V6 met 260 pk. De eerste krachtbron is volgens Mitsubishi geschikt voor de Europese markt. De 6-cilinder zal voorbehouden blijven aan de Amerikaanse markt. Wanneer een beslissing valt over de komst naar Europa van de Eclipse, is niet bekend.