Mitsubishi Colt Plus opgewaardeerd

Colt-met-maatje-meer

Mitsubishi Colt Plus facelift
Mitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus faceliftMitsubishi Colt Plus facelift

Mitsubishi heeft in Taiwan een gemoderniseerde versie van de Colt Plus gepresenteerd, een auto die is gebaseerd op de Colt die in 2014 van de Nederlandse markt verdween.

De Colt die Mitsubishi in 2014 uit de Nederlandse prijslijsten knipte, was een gefacelifte versie van de bij NedCar gebouwde Colt die in 2002 op de markt kwam. Hoewel de reguliere drie- en vijfdeurs Colts niet meer worden geproduceerd, bouwt Mitsubishi in het Taiwanese Taoyuan de Colt Plus. Deze opmerkelijke verschijning wordt nu op detailniveau opgewaardeerd.

De in 2004 voor het eerst aan de wereld getoonde Colt Plus (foto 9 en 10) droeg destijds nog de oorspronkelijke Colt-neus, maar is inmiddels meerderen keren bijgewerkt. In 2013 ging de Colt Plus al eens onder het mes en in 2017 kreeg de ruimtelijke Mitsubishi zijn huidige 'Dynamic Shield'-neus aangemeten, een front dat nu zeer subtiel is vernieuwd en verrijkt wordt met led-dagrijverlichting in de voorbumper. Het nieuws is dus zéér summier, maar wel een fijne aanleiding om de opmerkelijke Colt Plus tegen het licht te houden.

Hoewel de wielbasis van de Colt Plus met 2,5 meter identiek is aan 'onze' Colt, is de koets van de auto met 4,32 meter zo'n 43 centimeter langer. Zo'n 30 centimeter van die ruimte komt ten goede aan de bagageruimte die een forse 620 liter meet. De vijfdeursversie van de Colt (CZ5) had een bagageruimte van slechts 220 liter .

Op de Taiwanese prijslijst verschijnt vooralsnog één motorisering, een 112 pk en 148 Nm sterke 1.5 viercilinder. Een elektrisch te openen achterklep is standaard. De vanafprijs ligt in Taiwan op omgerekend € 15.000. Interessant voor de liefhebber.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.