Mini Aceman: potentiële elektrische verkoophit betrapt

Schieten op EQA en X1

Spyshots Mini Aceman
Spyshots Mini AcemanSpyshots Mini AcemanSpyshots Mini AcemanSpyshots Mini AcemanSpyshots Mini Aceman

Mini werkt aan een compacte elektrische cross-over waarmee het de BMW X1, Mercedes-Benz EQA en Volvo XC40 te lijf wil gaan. Op deze spionagefoto's is die nieuwe EV beter dan ooit te zien.

Medio dit jaar liet Mini de Concept Aceman zien, een vrij concrete voorbode van een elektrische cross-over die gezien de populariteit van dergelijke auto's best eens een grote rol kan gaan spelen. Kijk maar eens naar het grote aandeel dat de (elektrische) XC40 in de Volvo-verkopen heeft. In tegenstelling tot de XC40 en de BMW X1 waarop Mini zijn pijlen richt, komt de Aceman alleen als EV op de markt.

Hoewel je wellicht verwacht dat de Mini Aceman een technisch broertje wordt van de X1 waarvan immers een elektrische iX1 bestaat, ligt dat helemaal niet zo voor de hand. Het is namelijk goed mogelijk dat de Mini Aceman op een samen door BMW en het Chinese Great Wall ontwikkeld EV-platform komt te staan. BMW en Great Wall hebben in de vorm van Spotlight Automotive een joint-venture die zich toelegt op de de ontwikkeling van elektrische auto's. Voor specificaties van de elektrische aandrijflijn is het te vroeg. Wel weten we dat de Mini Aceman zo'n 4 meter lang wordt en daarmee zo'n 35 centimeter langer dan bijvoorbeeld de huidige Countryman. Die afmetingen maken de Mini Aceman mogelijk een alternatief voor elektrische cross-overs als de Peugeot e-2008 en DS 3 Crossback.

Mini Concept Aceman

Mini

De Mini Aceman komt naar verwachting in 2024 op de markt. Net als de conceptuele voorbode wordt de productieversie vanzelfsprekend overladen met typische Mini-elementen. Opvallend hierbij zijn de meer Countryman-achtige hoekigere koplampen.

PRIVATE LEASE MINI Aceman

DirectLease
Mini Electric Camden Edition (3D/CVT)
€ 509
 
Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 699
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens