MG Rover: dubbel feest in Birmingham

Rover 75 Limousine
Op de Birmingham Motorshow viert MG zijn 80-jarig bestaan en Rover het eeuwfeest. Natuurlijk zijn er voor Birmingham nog 2 primeurs bewaard.
Op de Birmingham Motorshow, de thuiswedstrijd van MG Rover, hebben de Engelsen heel wat te vieren. MG viert er zijn 80-jarig bestaan en Rover viert het eeuwfeest. Natuurlijk zijn er voor Birmingham nog 2 primeurs bewaard. Onlangs werd vrijwel het gehele gamma van MG en Rover voorzien van een nieuw gezicht. Toch bleef er ook nog wat nieuws over voor de Birmingham Motorshow: de herziene Rover 75 Limousine en de MG X-Power ZR-X.
De Rover 75 Limousine kreeg dezelfde neus als de nieuwe Rover 75 V8. Opmerkelijk is dat in de verlengde 75 die V8 niet leverbaar is. Het motorenaanbod beperkt zich tot de 2,5-liter V6 of de 2,0-liter diesel. Toch heeft Rover voor deze grille gekozen "om een uitstraling te bieden die bij diverse, hoger geprijsde concurrenten ontbreekt".
Van het vorige model 75 Limousine is in elk geval 1 exemplaar in ons land afgeleverd. "Die auto werd verlengd door een carrosseriebouwer. De nieuwe Limousine rolt daarentegen bij Rover zelf van de band. Dat drukt de prijs en dus zal de nieuwe Limousine voor minder geld kunnen worden aangeboden. De vorige 75 2,5-liter V6 Limousine kostte rond de 56.000 euro." Aldus een woordvoerder van MG Rover Nederland. MG X-Power ZR-X
Ter ere van het 80-jarig bestaan van het merk MG werd de ZR voorzien van een extra indrukwekkende tooi en ook het vermogen is iets toegenomen. Het onderstel van de X-Power ZR-X is iets verlaagd en er zijn vijfspaaks 18 inch lichtmetalen velgen gemonteerd. Daarnaast zijn spoilers gemonteerd die door X-Power zijn ontwikkeld. Ook aan de binnenzijde zijn speciale X-Power accessoires aangebracht.
Prijzen en beschikbaarheid van deze MG worden later bekendgemaakt.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.