'Mercedes stopt met CLS Shooting Brake'

Nieuwe generatie CLS alleen als vierdeurscoupé

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Het lijkt er sterk op dat we na één generatie alweer afscheid moeten nemen van de Mercedes CLS Shooting Brake.

Car Magazine meldt op basis van bronnen bij Mercedes-Benz dat de directie heeft besloten dat de excentrieke stationwagon geen opvolger krijgt.

Voor de derde generatie CLS, die in 2018 wordt verwacht, was in de eerste instantie wel een Shooting Brake ontworpen. De top van Mercedes was zeer enthousiast over de schetsen en in eerste instantie leek de auto dan ook gewoon te gaan komen.

Toen gooiden de rekenmeesters echter roet in het eten, want zij wezen op beperkte interesse vanuit de Aziatische markten en de Verenigde Staten, belangrijke afzetmarkten voor dure auto's. Hierdoor besloot de directie uiteindelijk een streep door het project te trekken.

Ook bij andere modellen is Mercedes-Benz bezig om het aantal carrosserievarianten te beperken. Zo is er bijvoorbeeld geen driedeurs A-klasse meer. Tegelijkertijd breidt het merk het aanbod cross-overs flink uit, juist omdat die auto's in Azië razend populair zijn. De GLE Coupé is bijvoorbeeld nieuw en ook van de GLC komt zo'n sportievere versie.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum