Mercedes en Volvo stoppen productie vanwege orkaan Ian

volvo plant fabriek charleston usa s60

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het zuidoosten van de VS momenteel te maken heeft met de krachtige orkaan Ian. Na Florida is vandaag South Carolina aan de beurt, waardoor ook twee autobouwers problemen ondervinden. Europese autobouwers, wel te verstaan.

Problemen door Ian voor autofabrikanten zou je wellicht eerder zoeken in de hoek van General Motors, Stellantis of Ford, maar de ellende lijkt vooral Europese merken te treffen. Automotive News meldt dat Mercedes-Benz en Volvo het werk neerleggen in hun fabrieken in South Carolina. Bij Volvo stopten medewerkers al op donderdag met het bouwen van de S60, overigens ook voor de Europese markt. In de fabriek in Ridgeville bij Charleston werken 1.500 mensen. Mercedes legt vanaf vandaag het werk neer in Ladson, ook bij Charleston. Hier worden – zonder Ian althans – de Sprinter en de Metris (de Amerikaanse versie van de Vito), gebouwd. In de Mercedes-fabriek werken 1.600 mensen.

Er is nog een grote autofabriek in South-Carolina, namelijk die van BMW. Die ligt echter in de buurt van het veel noordwestelijker gelegen Spartanburg en bevindt zich dus buiten de gevarenzone. Ian bereikt ergens vanmiddag de kust van de staat en is volgens voorspellingen rond Charleston het heftigst. Rond die stad wordt behalve harde wind en heel veel regen ook een stormvloed verwacht, met alle mogelijke gevolgen van dien. In Florida is men de schade nog aan het opnemen en kan worden teruggekeken op een van de zwaarste stormen in die regio ooit.

PRIVATE LEASE Volvo

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.