Mercedes CLS pronkt alvast met ledkoplampen

Led-koplampen Mercedes CLS
De gefacelifte CLS wordt de eerste auto van Mercedes met Multibeam ledtechnologie. We hebben de eerste teaserfoto's van de opgefriste vierdeurscoupé voor je.

Mercedes meldt dat het zelfs een wereldprimeur heeft: de Multibeam ledkoplampen met adaptieve lichtfuncties zouden op nog geen enkele andere productieauto te krijgen zijn.

Het grote oppervlak van de koplampen bestaat uit vier modules, die elk 24 ledlampen bevatten. Elke module kan afzonderlijk van de andere drie opereren en reageert snel op elektrische signalen. Deze techniek maakt het mogelijk om specifieke delen van het wegdek te verlichten.

Verder zijn de koplampen ook gekoppeld aan het navigatiesysteem. Zo kan het systeem de adaptieve bochtverlichting op bijvoorbeeld rotondes inschakelen.

Kijken we verder naar de CLS-facelift, dan zien we waarschijnlijk de introductie van nieuwe aandrijflijnen. De 3,0-liter turbomotor met 333 pk en de nieuwe negentrapsautomaat lijken goede kandidaten voor een transplantatie naar de vierdeurscoupé.

Mercedes-Benz onthult de gefacelifte CLS later deze maand op het Goodwood Festival of Speed. In het najaar staat de auto dan bij de dealers.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum