Mercedes CLS eindelijk officieel *met video*

Mercedes CLS
Eerder belandde er al beeld uit een folder op het internet, maar nu is het dan eindelijk zover. Mercedes heeft de eerste informatie over de tweede generatie CLS vrijgegeven.
De huidige CLS ziet er nog allesbehalve verouderd uit, maar desondanks is de auto toch alweer sinds 2004 op de markt. Vandaar dat nu een gloednieuw exemplaar klaarstaat om het estafettestokje over te nemen. Mercedes-Benz blijft behoorlijk trouw aan het originele lijnenspel: uiteraard keert de 'dropping line' (de boomerangvormige lijn aan de zijkant van de auto) terug en ook de nieuwe CLS heeft een lage daklijn.
Aan de voorkant is echter overduidelijk dat dit een nieuwe generatie is. De grille met centraal geplaatste ster en de grote luchtinlaten tonen de verwantschap met de machtige SLS AMG. Optioneel heeft de CLS dynamische led-verlichting rondom, een wereldprimeur in autoland. In totaal staan er drie pijlvormige lagen met in totaal 71 leds ter beschikking van de diverse lichtfuncties.
Binnenin is er de keuze uit vijf interieurkleuren en –designs. Daarnaast zijn er drie verschillende houtsoorten en evenzoveel soorten leder.
In de beperkte persinformatie wil Mercedes-Benz nog niets over de motoriseringen kwijt. Wij verwachten bij de introductie een direct ingespoten 3,5-liter V6 als basismotor. Die heeft een vermogen van 306 pk. Daarna is er waarschijnlijk de CLS 500 met 4,7-liter biturbomotor, goed voor 435 pk. Mercedes-Benz is ook al druk aan het testen met de CLS 63 AMG, die de beschikking krijgt over 544 pk of 571 pk met het AMG Performance Package.
De nieuwe CLS debuteert eind september op de Autosalon van Parijs. Rond de jaarwisseling verschijnt de tweede generatie van de vierdeurscoupé bij de dealers.
Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum