Mercedes CLS 63 AMG in winterjas

Mercedes CLS 63 AMG facelift spyshots
Mercedes CLS 63 AMG facelift spyshotsMercedes CLS 63 AMG facelift spyshotsMercedes CLS 63 AMG facelift spyshotsMercedes CLS 63 AMG facelift spyshotsMercedes CLS 63 AMG facelift spyshotsMercedes CLS 63 AMG facelift spyshots
De Mercedes CLS-klasse krijgt op korte termijn het nieuwe familiegezicht aangemeten. De Shooting Brake wordt binnenkort bijgeschaafd en ook de dikke AMG-versie ontkomt niet aan een kleine bijpuntsessie.

Een kleine twee maanden geleden rolde een ingepakte CLS 63 AMG al langs de lens van onze spionagefotograaf. Destijds zagen we een zwart exemplaar, afgeplakt met donker tape. Vandaag zien we een iets minder somber gekleurd exemplaar voorbij komen.

Grote veranderingen hoeven we niet te verwachten. Het nieuwe gezicht van Mercedes, dat wel onder andere al op de A-, CLA-, C- en S-klasse zien, vindt in zekere mate ook z'n weg naar de vierdeurs coupé van de Duitsers. Een grotere grille met afgeronde en een nieuwe voorbumper zijn bepalend voor niet nieuwe front.

Fikse plakkers verraden dat we grotere luchtinlaten in z'n voorzijde kunnen verwachten. Aan de achterzijde lijken de wijzigingen nog subtieler, het meest in het oog springen de aan de zijkant van de achterbumper aangebrachte luchtsleuven.

Onderhuids verwachten we weinig nieuws. De 557 pk sterke V8, die de de CLS aan een 0-100-tijd van 3,7 seconden helpt, wordt ongemoeid gelaten. Wie meer vermogen wenst, kan kiezen voor de 585 pk sterke S-versie. Medio 2014 verwachten we de opgefriste CLS'en bij de dealers te kunnen vinden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum