Mercedes-Benz Vito 'Power Edition': sier- en werkpaard

Lekker opvallen

Mercedes-Benz Vito Power Edition

Mercedes-Benz heeft een gelimiteerde uitvoering van de Vito klaargestoomd voor de ruimtezoekers die net even wat meer willen. De 'Power Edition' is iets minder heftig dan je op basis van de naam mogelijk verwacht.

De Mercedes-Benz Vito zie je vaak genoeg voorbij rijden met de nodige uiterlijke opsmuk. Daar leent de bestelbus zich best aardig voor, hebben ze bij Mercedes zelf ook begrepen. Om daarop in te spelen, heeft het merk de Vito voorzien van diverse uiterlijke opties, zoals een subtiele achterspoiler boven de achterruit, speciale instaplijsten, 18-inch (optioneel 19-inch) lichtmetalen wielen, getinte ramen en sidebars. Opties die normaal bij elkaar opgeteld volgens Mercedes ruim €2.700 meer kosten dan als je in één keer deze Power Edition bestelt. Dan moet de blauwgroene striping rondom wel je smaak zijn.

De tot 30 exemplaren beperkte uitvoering klinkt qua naam vrij heftig, maar je hoeft niet te verwachten dat er onder de kap ook iets veranderd is. Op zich ook geen probleem, want de uitvoering wordt leverbaar voor de twee topversies, de 119 CDI en 124 CDI. Die hebben respectievelijk een 190 pk en 440 Nm (119 CDI) en een 237 pk en 500 Nm (124 CDI) sterke 2.0 turbodiesel onder de kap. Daar sla je geen modderfiguur mee. Mercedes vraagt minimaal €39.995 (excl. btw/bpm) voor de Power Edition, met in dat geval dus de 119 CDI als basis.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.