Mercedes-Benz teast A-klasse Sedan

Zonder verlenging naar Europa

Mercedes-Benz A-klasse Sedan teaser
Eerder dit jaar presenteerde Mercedes-Benz in China de A-klasse L Sedan, een auto die in niet-verlengde vorm ook naar Europa komt.

In april dit jaar schoof Mercedes-Benz in China de A-kasse L Sedan naar voren, een sedanversie van de A-klasse die naast een nieuwe CLA-klasse een plekje in de Chinese Mercedes-showroom krijgt. De A-klasse Sedan komt zonder L in zijn naam ook naar Europa en het is die niet-verlengde sedan waarvan Mercedes-Benz nu een stel teasers toont.

De Chinese A-klasse L Sedan is 4,6 meter lang en heeft een wielbasis van 2,89 meter. Deze kortere Europese versie heeft gewoon de 2,73 meter lange wielbasis van de reeds bekende hatchback. Volgens Mercedes-Benz ligt de Cw-waarde van de A Sedan op 0,22, lager dus dan de 0,25 van zijn hatchbackbroer. Sterker nog, volgens Mercedes-Benz is het luchtweerstandscoëfficiënt van de A Sedan lager dan dat van elke andere productieauto ter wereld.

Mercedes-Benz laat weten dat het de nieuwe A Sedan voor de Europese markt in het Duitse Rastatt gaat bouwen. Ook in Mexico (Aguascalientes) zal de auto geproduceerd worden. Een onthulling verwachten we nog dit jaar.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 640
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.