Mercedes-Benz laat nieuwe CLA weer zien

Laatste ronde

Mercedes-Benz CLA-klasse teaser

Wie in de markt is voor een compacte sedan van Mercedes-Benz kan straks niet voor één, maar voor twee modellen gaan. De A-klasse Limousine krijgt namelijk gezelschap van een nieuwe CLA-klasse en het is die auto die het merk nu weer laat zien in een video.

De compacte modelfamilie van Mercedes-Benz werd vorig jaar uitgebreid met een nieuwe variant van de A-klasse: de A-klasse Limousine. Die auto krijgt er een broer bij in de vorm van een nieuwe generatie CLA-klasse. Die laatste moet je zien als een sportiever alternatief voor de A Limousine, een auto die op termijn de degens gaat kruisen met de nog te onthullen 2-serie Gran Coupé van BMW. De CLA beleeft zijn publieksdebuut deze week tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas en vandaag belicht Mercedes-Benz de 'vierdeurscoupé' nog een keer in een video.

De teaservideo bevestigt eigenlijk wat we allang weten: de nieuwe CLA wordt een mini-CLS. De kijkers aan de voorzijde vertonen overeenkomsten met die van de CLS-klasse. Aan de achterzijde zien we de relatief brede, platte lichtunits die lijken op de exemplaren die Mercedes-Benz achter al zijn modellen met 'Coupé'-aanduiding plakt. Inderdaad, ook de GLC Coupé en GLE Coupé. Het interieur wordt uiteraard overgenomen uit de A-klasse, al voegt Mercedes-Benz in ieder geval een nieuwe functie toe aan het MBUX-systeem dat in de A-klasse debuteerde. Nog even geduld, later deze week hebben we alle informatie!

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.