Mercedes-Benz eSprinter: 113 kWh accu, 400 kilometer bereik

Inclusief 113 kWh accu

Mercedes-Benz eSprinter
Mercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinterMercedes-Benz eSprinter

Mercedes-Benz heeft een compleet nieuwe elektrische Sprinter gepresenteerd. Dit is de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter, compleet met 113 kWh accupakket en een actieradius van tot 400 kilometer.

Grote elektrische bedrijfswagens hebben veelal bepaald geen groot bereik. De meest recente versie van de elektrische Renault Master E-Tech Electric perst tot 200 kilometer uit zijn accupakket. Al een dikke twee jaar heeft Mercedes-Benz een elektrische variant van de Sprinter op de menukaart staan. Die elektrische eSprinter schopt het tot een elektrisch bereik van 142 kilometer. Ook geen enorme actieradius dus voor die eSprinter, maar gelukkig is er nu een die grondig is verbeterd. Maak kennis met de vernieuwde Mercedes-Benz eSprinter, die goed is voor een WLTP-bereik van tot wel 400 kilometer.

Die 400 kilometer wringt de nieuwe Mercedes-Benz eSprinter dan ook niet uit een klein accupakket. Sterker nog, de accu in de nieuwe eSprinter is werkelijk gigantisch. Mercedes-Benz spreekt van een nettocapaciteit van 113 kWh. Uitgebreide technische specificaties deelt Mercedes-Benz nog niet. Wel weten we dat er verschillende varianten van de nieuwe eSprinter komen. De eSprinter komt beschikbaar met 136 pk en 204 pk sterke elektromotoren die hun krachten naar de achteras sturen. Naast de 113 kWh accu komen er ook versies met 56 kWh en 81 kWh aan elektrische longinhoud. Het accupakket zit in de bodem om ruimte te besparen. Uiteraard komt de eSprinter in verschillende lengte- en waarschijnlijk ook hoogtematen op de markt. Snelladen kan met maximaal 115 kW.

Eind dit jaar komen de eerste exemplaren van de vernieuwde elektrische Mercedes-Benz eSprinter naar Europa. Het gaat om gesloten bestelversies. De chassis-cabine-variant die geschikt is voor een opbouw volgt samen met versies met kleinere accupakketten later. Vanbinnen profiteert de vernieuwde Mercedes-Benz eSprinter onder meer van de komst van de meest recente MBUX-software. Nederlandse prijzen zijn er nog niet.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum