Mercedes-Benz Sustaineer blikt vooruit

Modulair EV-platform voor bedrijfswagens op komst

Mercedes-Benz Sprinter Sustainer
Mercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter SustainerMercedes-Benz Sprinter Sustainer

Mercedes-Benz laat een met slimmigheden volgestopte Sprinter zien. Het betreft een showauto die luistert naar de naam Sustaineer. Met de Sustaineer laat Mercedes-Benz zien wat het voor de 'bestelbus van de toekomst' allemaal in huis heeft.

Mercedes-Benz Bedrijfswagens presenteert de Sustaineer. Het gaat om een showauto op basis van de elektrische eSprinter. De modelnaam is een samentrekking van de woorden Sustainability en Pioneer. Dat betekent dat de Sustaineer in beginsel volop is gericht op duurzaamheid.

De Sustaineer is in de eerste plaats overduidelijk een eSprinter, maar dan volgestopt en volgehangen met slimmigheden als zonnepanelen en 'virtuele' zijspiegels die de luchtweerstand verlagen. Daarnaast past Mercedes-Benz gerecyclede materialen toe en is het verwarmingssysteem zo geplaatst dat deze het lichaam sneller verwarmt. Dat scheelt weer stooktijd en dus energie. Interessanter: Mercedes-Benz geeft de Sustaineer twee fijnstoffilters die de fijnstofemissie met meer dan 50 procent vermindert.

Mercedes-Benz introduceert vanaf de tweede helft van dit decennium alleen nog nieuwe elektrische auto's en dat betekent ook dat het zijn bedrijfswagens elektrificeert. Er is al een elektrische Sprinter en ook van de nieuwe Citan komt een elektrische variant, maar dat is nog niet genoeg. Die modellen staan immers nog op een platform dat ook geschikt is voor auto's met verbrandingsmotoren. Ook komt er een specifiek voor elektrische bedrijfswagens bedoeld modulair platform: VAN.EA.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.