Mercedes-Benz EQB maakt eerste sneeuwmeters

Cntrl C+cntrl V= EQB

Mercedes-Benz EQB
Mercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz EQBMercedes-Benz AMG GLB 35 4MaticMercedes-Benz AMG GLB 35 4MaticMercedes-Benz AMG GLB 35 4Matic

Vandaag staat bij Mercedes-Benz alles in het teken van de hagelnieuwe GLA en blikt men kort vooruit op zijn elektrische equivalent in de vorm van de EQA. Van onze spionagefotograaf ontvangen we meer nieuws, want een andere nieuwe elektrische Benz maakt zijn eerste testkilometers in de sneeuw.

In een dicht besneeuwd landschap zoeft namelijk de EQB langs. Net zoals de EQA belooft deze op het gebied van design, in tegenstelling tot de eerste elektrische Mercedes-Benz, op een regulier model te leunen. De EQC werd namelijk van top tot teen in een eigen jasje gehuld, maar deze nieuwe EQB is een tweelingbroer van de eerder gepresenteerde GLB. Net als de EQA zal deze EQB echter wel van verschillende kenmerken voor een elektrische auto worden voorzien. Neem de wielen die dichte velgen krijgen of de neus waar waarschijnlijk geen vleugje wind doorheen waait.

Verder werkt Mercedes in vergelijking me de GLB naar alle waarschijnlijkheid met verschillende blauwe details en kunnen andere voorzieningen, zoals de lamppartijen iets verschillen van het origineel. Specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, maar reken op een accupakket van zo’n 60 kWh waardoor de auto zo’n 400 kilometer ver komt. Naar verwachting wordt de EQA als eerste in 2020 gepresenteerd, waarna deze EQB snel zal volgen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQB

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQB 250 Business Line (5D/CVT)
€ 879
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum