Mercedes-Benz CLS 63 AMG facelift gekiekt

Mercedes-Benz CLS-klasse facelift
Mercedes-Benz CLS-klasse faceliftMercedes-Benz CLS-klasse faceliftMercedes-Benz CLS-klasse faceliftMercedes-Benz CLS-klasse faceliftMercedes-Benz CLS-klasse facelift
Mercedes-Benz heeft een facelift voor z'n CLS-klasse op de rol staan. Onze spionagefotograaf heeft de CLS 63 AMG betrapt die net een bezoekje aan de schoonheidsspecialist had gebracht.

Begin oktober zagen we al een afgeplakte CLS Shooting Brake voorbij komen. Daarop zagen we al dat het nieuwe familiegezicht van Mercedes ook het front van het nichemodel van een nichemodel gaat sieren. Een grotere grille met afgeronde hoeken en een nieuwe voorbumper bepalen het nieuwe gelaat van de CLS-klasse.

Vandaag zien we dat ook de AMG-versie niet onaangeroerd blijft. Prominent aanwezige plakkers lijken grotere luchtinlaten af te dekken en ook op de afgetrainde CLS 63 AMG komen we de nieuwe Mercedes-grille tegen. Aan de achterzijde zijn, op nieuwe luchtinlaten op de zijkanten van de achterbumpers na, weinig wijzigingen te bespeuren.

Onder de kap blijft de boel hoogstwaarschijnlijk bij het oude. Verwacht hier dus 'gewoon weer' de 557 pk sterke V8 tegen te komen die de CLS-klasse in 3,7 seconden naar de 100 km/h lanceert. Voor meer snelheidsgenot heeft Mercedes de S-versie in de prijslijst staan. Met 585 pk nóg zwaarder gemotoriseerd dan z'n al niet malse broertje.

We verwachten de gewijzigde CLS-klasse niet voor volgend jaar in de showroom tegen te komen.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum