Mercedes-Benz 'CLE-klasse' over de 'Ring

Langer, lager én lichter

Mercedes-Benz CLS/CLE-klasse
Mercedes-Benz is al enkele maanden druk in de weer met het testwerk van de opvolger van de CLS-klasse. De gelikte vierdeurs is nu op de fameuze Nürburgring stevig op zijn staart getrapt.

De in 2011 aan de wereld voorgestelde tweede generatie van de CLS-klasse, die later ook als Shooting Brake ten tonele verscheen, loopt op zijn laatste benen. Een volledig nieuwe derde generatie laat waarschijnlijk op de IAA van Frankfurt zijn gezicht zien. Onze spionagefotograaf heeft het model, dat zijn naam mogelijk omruilt voor CLE-klasse, op de Nürburgring gesnapt.

Opnieuw wordt duidelijk dat de opvolger van de huidige CLS-klasse een zeer gestrekte verschijning wordt. Opvallend is de wijze waarop Mercedes-Benz het achtersteven heeft vormgegeven. De klep lijkt hier enigszins opgelegd te zijn, iets wat we ook op de vorige generatie van de S-klasse zagen. Onderhuids profiteert de 'CLE-klasse' van het nieuwe platform waarvan ook de E-klasse gebruikmaakt. Dit zal zorgen voor een wielbasis die zo'n zes tot zeven centimeter langer is dan die van de huidige CLS-klasse. Tevens slankt de nieuwe Benz er zo'n 100 kilo door af.

Eind 2014 liet Mercedes-Benz weten zijn modelnamen anders te gaan indelen. Zo worden de segmenten verdeeld in de A-, C-, E-, en S-klasse en dragen cross-overs de toevoeging GL. Zo heet de kleinste cross-over logischerwijs GLA-klasse en de middelgrote broer GLC-klasse. De huidige CLS-klasse is nog ten tijde van de oude naamstructuur op de markt gebracht. Het lijkt niet meer dan logisch dat de nieuwe generatie van de aan de E-klasse gerelateerde vierdeurscoupé derhalve CLE-klasse gaat heten.

In 2018 verwachten we de nieuwe CLE-klasse op de markt. De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum