Mercedes-Benz 'CLE-klasse' laat meer zien

CLS-opvolger opnieuw in beeld

Spyshots Mercedes-Benz CLE-klasse CLS-klasse
Mercedes-Benz heeft de opvolger van de huidige generatie CLS-klasse bijna af. Langzaam maar zeker verliezen de ingepakte prototypes hun camouflagemateriaal.

We schrijven 'CLE-klasse', omdat het er alle schijn van heeft dat Mercedes-Benz bij de generatiewissel de naam CLS-klasse laat vallen. Eind 2014 lanceerde Mercedes-Benz namelijk een nieuwe namenstrategie, waar bij de segmenten verdeeld worden in de A-, C-, E- en S-klasse. Cross-overs starten met de lettercombinatie GL, gevolgd door een letter van een van de genoemde klassen. Hetzelfde geldt voor CL, dat gebruikt wordt voor vierdeurscoupés. Gezien het feit dat de huidige CLS-klasse en diens opvolger op techniek van de E-klasse leunen, lijkt het niet meer dan logisch dat de auto als CLE-klasse door het leven zal gaan.

De huidige tweede generatie van de CLS-klasse, die ook als Shooting Brake bestaat, is aan vervanging toe. De E-klasse waarmee hij zijn techniek deelt, is immers al aan een nieuwe generatie bezig. Het nieuwe platform zal ook bij deze 'CLE-klasse' voor een gewichtsreductie van zo'n 100 kilo zorgen. De auto draagt vandaag minder plakkers dan voorheen en dat maakt het mogelijk de lijn van de auto beter te bekijken.

Volgend jaar verwachten we de nieuwe CLE-klasse op de markt. De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan. Pk-liefhebbers kunnen uiteraard weer een AMG-variant verwachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum