Mercedes CLA Shooting Brake krijgt eerste AMG-kuur

Net zoals andere familieleden

Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4Matic
Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4MaticMercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4Matic

Het is sinds enige tijd voor Mercedes-AMG gebruikelijk om van een nieuw model eerst een milde variant de weg op te sturen voor het échte werk om de hoek komt kijken. Zo ook nu, met de nieuwe CLA Shooting Brake.

De nieuwe A-klasse hatchback; A-klasse Limousine; CLA sedan: stuk voor stuk maakten ze al kennis met de AMG 35-lijn. Het zogenoemde mildere broertje van de AMG 45. Nu is het tijd voor de AMG CLA 35 4Matic Shooting Brake om los te breken. Net zoals bij de eerder genoemde instap-AMG’s krijgt de CLA Shooting Brake een 2,0-liter viercilinder turbo benzinemotor in het vooronder die goed is voor 306 pk. Het vermogen wordt over alle vier de wielen verdeeld, een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling fungeert als transmissie. Voor een sprint vanuit stilstand naar de 100 heeft de CLA 4,9 seconden nodig, de topsnelheid is op 250 km/h begrensd.

De buitenkant van de sportieve station kenmerkt zich door een AMG-grille met dubbele lamellen, speciaal bumperwerk en standaard 18-inch dubbelspaak lichtmetalen wielen. Aan de achterkant treffen we AMG’s 35-kenmerk: ronde uitlaatsierstukken aan weerszijde. Binnenin worden de sportstoelen in een zwart materiaal gehuld die sterk op leder moet lijken. De middenconsole wordt standaard in hoogglans zwart geleverd. Het MBUX-multimediasysteem kan in drie AMG-sferen worden weergeven: klassiek, sport en supersport. De auto zelf kan ook in verschillende rijmodi worden gezet: van ‘Slippery’ tot ‘Sport+’.

Mercedes-AMG CLA Shooting Brake 35 4Matic

De Nederlandse komst is net als de prijs nog niet bekend. Binnen korte tijd verwachten we ook de AMG CLA 45 4Matic: een versie die overigens voor nog geen een Mercedes uit het huidige vernieuwde gamma is gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum