Mercedes-AMG CLA 45 voor het eerst in beeld

400 pk in compacte knalsedan

Spyshots Mercedes-Benz CLA 45 AMG
Natuurlijk verrijkt Mercedes-Benz zijn compacte modelfamilie met knalharde AMG-versies. Ook de nieuwe CLA-klasse krijgt straks een anabolenkuurtje en het is die auto die nu voor het eerst in beeld is verschenen.

Aanvankelijk keek autoland gek op toen bleek dat Mercedes-Benz aan het testen was met niet één, maar twee compacte sedanachtigen. Inmiddels weten we dat het merk zowel een A-klasse Limousine als een CLA-klasse gaat voeren. Die eerste is inmiddels onthuld en op de lancering van de sportiever ingestelde CLA-klasse zullen we ook niet heel lang meer hoeven wachten. Op termijn verschijnt van de CLA een volwaardige AMG-editie en die krachtpatser is nu voor het eerst opgedoken.

De 45 AMG-versie van de vorige CLA-klasse schopte het uiteindelijk tot 381 pk en 475 Nm, afkomstig uit een geblazen 2,0-liter viercilinder. De nieuwe CLA-klasse wordt waarschijnlijk opnieuw voorzien van een 2.0, een blok dat in zijn nieuwe incarnatie de magische grens van 400 pk doorbreekt. Vanbuiten is de CLA 45 - als hij zo gaat heten - uiteraard voorzien van uitbundig spoilerwerk, fors lichtmetaal en de kenmerkende uitlaateindstukken. Overigens lijkt de CLA voor het eerst een milder AMG-broertje te krijgen, een auto die je moet zien als de 43 AMG naast de 63 AMG's. Deze minder hardcore AMG perst naar verwachting zo'n 300 pk uit zijn 2.0-motor.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz CLA

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum