Mercedes-AMG A 45 én 'A 35' gesnapt

Twee AMG-versies in beeld

Mercedes-AMG A 45 en A 35 Sedan
Mercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 SedanMercedes-AMG A 45 en A 35 Sedan
In een klap niet één, maar twee hagelnieuwe AMG's in beeld. Zowel de hagelnieuwe A 45 als de milder ingestelde A 35 laat zich vandaag zien.

De begin dit jaar gepresenteerde nieuwe Mercedes-Benz A-klasse is al met diverse motoren te krijgen. Autoland wacht nog op de toevoeging van een plug-in hybride variant, maar ook aan de nieuwkomers die Mercedes-Benz aan de andere kant van het technische spectrum plaatst: de AMG-versies. De absolute topversie, de nieuwe A 45, duikt vandaag als hatchback op. Daarnaast zien we de naast de nieuwe CLA-klasse te verschijnen A Sedan, nu eens niet in verlengde vorm, maar als mildere A 35.

De 45 AMG-versie van de vorige A-klasse wist 381 pk en 475 Nm uit zijn geblazen 2,0-liter viercilinder te persen. Wat de nieuwe doorgesnoven A-klasse exact gaat aandrijven, is nog niet met zekerheid te zeggen. De kans bestaat dat Mercedes-AMG die bekende viercilinder doorschuift naar de nieuwe A-klasse en opschroeft tot minimaal 400 pk. Aannemelijker is dat Mercedes-AMG een geheel nieuwe krachtbron ontwikkelt, omdat de viercilinder uit de vorige AMG 45 al tegen zijn limiet aan lijkt te zitten.

De A 45 krijgt gezelschap van een minder extreme variant, een auto die je kunt zien als de 43 AMG naast de 63 AMG's. Die voor de A-klasse nieuwe AMG-versie lijkt hier getest te worden in de eveneens nieuwe A-klasse Sedan. De aan weerszijden van de achterbumper geplaatste uitlaateindstukken wijzen er in elk geval op dat dit geen A 200 is. We zetten voor deze minder buitenissige AMG-versie in op een 2,0-liter viercilinder die zo'n 300 pk levert, een krachtbron waarmee de A-klasse auto's als de Golf R op de korrel wil nemen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum