'Meerderheid voor kilometerheffing'

Veel automobilisten betalen liever voor gebruik auto

'Meerderheid voor kilometerheffing'
Een meerderheid van de Nederlanders is voor een systeem waarbij automobilisten betalen voor het gebruik van de auto in plaats van voor het bezit. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 19.000 leden van het opiniepanel van het actualiteitenprogramma.

Zes op de tien ondervraagden vinden het een goed idee als de motorrijtuigenbelasting wordt vervangen door een heffing per gereden kilometer. Dat betekent dat mensen die meer rijden ook meer betalen en dat wordt eerlijker gevonden.

Wordt ook een heffing voor rijden in de spits opgelegd, dan kantelt het draagvlak en vindt 58 procent rekeningrijden juist een slecht plan. Vooral degenen die de auto het meest gebruiken voor woon-werkverkeer zouden zich in dat geval 'dubbel gepakt' voelen.

Om het groeiende aantal files een halt toe te roepen moet rekeningrijden zo snel mogelijk worden ingevoerd, vinden brancheorganisaties Bovag, RAI en ANWB.

Lezersreacties (199) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.